Wednesday, 6 July 2016

Něco z histroie Bistra Friends: Rockin´ Café

... jak se ze mě stala majitelka restaurace. A co teď?

Kdo mě sledujete, víte, že jsem cca rok (přesněji 10 měsíců) trávila otevřením své kuchyni v Rockinu. V červnu 2014 se vyskytla příležitost provozovat kuchyň tohoto podniku a bez váhání jsme do toho šli. 

Co to znamenalo? 
Popravdě řečeno, neměla jsem tušení, do čeho jdu. Začalo to rekonstrukcí kuchyně, pak nákupem zařízení, následně tvořením nabídky. 

Nemůžu říct, že bych měla jasnou představu a neprůstřelný plán. Vše se zjišťovalo postupně, za pochodu. Že je lokalita Veveří tak lukrativní, jsem nevěděla, bylo to štěstí. Že jsme narazili na skvělé dodavatele, taky. Že k nám od začátku chodilo tolik lidí, že jsme se dokázali udržet, byl vlastně zázrak. Měli jsme možnost rychle se učit a získat praxi na vlastní kůži. Měli jsme vlastní odpovědnost, nikdo nám do nabídky nemluvil. Tím jsme mohli otestovat, zda jsou naše předpoklady správné. Neřídili jsme se čísly, řešili jsme kvalitu a jedinečnost. Neuvěřitelné, ale tento punkovní přístup přinesl více úspěchu, než dokonalá příprava, marketingová strategie, vymakaný business plan. Hosté k nám chodí, vrací se rádi. Chutná jim. Tonu říkám úspěch. 

Když se teda vyskytla možnost převzít celý provoz, neváhali jsme. Je pravda, že si kuchyň žila vlastním akčním životem, kdežto celý podnik tento směr nedokázal nabrat. Rozhodli jsme se tedy uskutečnit vlastní představu a vybudovat vlastní podnik, takový, díky kterému cítíme hrdost na naši práci. 

Práskli jsme do toho předevčírem. Prvního máje, na svátek práce. Rozhodli jsme se neoddalovat rekonstrukci a řešit vše, co tento podnik postrádá. Především mu dát duši, koncept a veškerou péči, kterou úspěšný podnik na začátku potřebuje. 

Chceme vybudovat skvělý podnik, kde se cítíte jako doma. Kde nám můžete věřit, že pro vás uděláme první-poslední. Kde vám nabízíme nejlepší kvalitu. Kde šizení, nekvalitní suroviny nemají co dělat. 

Koncept kuchyně zůstává stejný a děkujeme vám, že jste nám ukázali, že vařit poctivě a nápaditě, bez knedlíků, mouky a zajetých modelů opravdu jde. Že po tom toužíte a takový podnik s radostí vyhledáváte. Vařit bez lepku, paleo, whole30, bez konzervantů, z kvalitních surovin bylo naše nejlepší rozhodnutí, co jsme pro budoucnost tohoto podniku mohli udělat. 

Nabídku nápojů čeká obrovská změna. Najdete u nás sortiment s vlastní recepturou. Chceme nabídnout nejširší nápoják bez cukru a z domácích ingrediencí. Vyhledáváme lokální vinaře, menší firmy a dodavatele, u kterých máme jistotu, že nám nabídnou to nejlepší. 

Budeme se držet nadále toho, co vás k nám láká: jedinečná nabídka, upřimnost a vstřícnost. 

Věříme, že se na otevření nového prostoru Rockin´ Café moc těšíte. Vydržte ještě chvilku, pár dní nám zabere, než vše dotáhneme do konce. Chceme vytvořit krásný, pohodlný, příjemný interiér. 

Zatím se můžete pokochat naší představou na PINTERESTU

O tom, jak postupujeme, se s vámi podělíme na FB Rockin´ Café.

Update 2016: Přejmenovali jsme se na Bistro Friends a rozšířili působnost v gastronomii o zajímavé projekty, pod krycím názvem Food Incubator ;)




No comments:

Post a Comment